Ron VerspeekIk ben Ron Verspeek (1962), getrouwd met Brenda en trotse vader van dochter Isabel.

Openheid, helderheid, eerlijkheid en spontaniteit zijn de kenmerken van mij en mijn manier van werken.

In de afgelopen jaren is mijn leven ingrijpend veranderd. Acht jaar geleden werd ik geconfronteerd met zeer hevige pijn afkomstig van drie hernia’s in mijn onderrug. De crisis waar ik toen in terechtkwam is, nu ik zo op terugkijk, de belangrijkste periode in mijn leven geweest.

Het werd het begin van mijzelf echt leren kennen. Een kans om mijzelf terug te vinden. Ik wilde dat ook echt! Het werd een pijnlijke confronterende en moeizame periode maar juist omdat ik op zoek ging naar de oorzaak van de pijn werd het langzaam lichter, minder krampachtig, bewuster.....

Ik kwam er langzaam achter wie ik werkelijk was en wat ik wilde met mijn leven. Ik werd van binnen veel rustiger, meer in balans. Ik leerde weer voelen. Ik volgde mijn hart, wilde mijn ervaringen delen en echt naar mensen luisteren. Ik merk dat de pijn en angsten uit mijn eigen verleden nu een waardevolle ‘bagage’ zijn in de begeleiding van mensen.

Na het volgen van een opleiding tot gecertificeerd trainer ben ik een eigen praktijk op gaan zetten waar ik, ondanks (of misschien wel door) mijn chronische pijn met ontzettend veel enthousiasme en plezier kan werken. Ik ben al jaren getuige van alle verhalen, problemen, moedige daden, verdriet en humor van mensen zoals jij en ik. Het heeft mijn leven echt betekenis gegeven.