Sta eens even stil bij jezelf en je leven. Wat zie je dan? Wie zie je dan? Is dit wat je wilt? Wat zou je anders willen? Wat mis je? Hoe geef je meer zin aan je leven?

Vraag eens aan jezelf wat voor jou op dit moment belangrijk is in je leven!

Tijdens de individuele begeleiding wil ik jou graag in het middelpunt zetten en met je praten over wat je werkelijk wilt met je leven. Afstand nemen van de situatie en eerlijk durven zijn naar jezelf.

De gesprekken zijn bedoeld voor mensen die zichzelf beter willen leren kennen en een gezondere levenshouding willen leren ontwikkelen.

De honderden gesprekken in de afgelopen jaren hebben mij laten zien hoe waardevol het is om jezelf weer terug te vinden en beter voor jezelf te gaan zorgen. Er zijn zoveel mensen die zichzelf zijn kwijtgeraakt en die afgesloten of verkrampt een plichtmatig leven leiden. Maar is dat wat je werkelijk wilt?

De belangrijkste eerste stap in de therapie is bewustwording. Hoe leef je? Hoe ga je met jezelf en anderen om? Wat zijn je patronen en gewoontes? Welke keuzes maak je? Hoe voel je je daarbij? Hoe kijk je naar jezelf? Welke signalen geeft je lichaam je?
Met welke angsten en onzekerheden leef je?

De tweede stap is inzicht. Hoe ben je geworden wie je nu bent? Om een antwoord te vinden op die belangrijke vraag kijken we even terug. Hoe was je opvoeding? Welke ingrijpende gebeurtenissen en ervaringen hebben zich in je leven voorgedaan en welke invloed heeft dat gehad op je leven?

De derde stap is verandering. Bewustwording en inzicht in jezelf zorgen ervoor dat je nu daadwerkelijk iets kunt gaan doen. Stap voor stap dingen anders doen dan je hiervoor deed. Zelfbewuster, je meer leren openstellen voor jezelf en voor anderen. Je grenzen op een heldere manier leren stellen. Verandering is een kans om nieuwe keuzes te maken en ervaringen op te doen. Praktijkopdrachten helpen je om je in zichten toe te passen.

De vierde stap is vrijheid. Onafhankelijk zijn. Ruimte en rust in jezelf ervaren. Het gevoel hebben je eigen leven te kunnen leiden. Uiting geven aan al je gevoelens. Laten zien wie je bent. Los zijn van beperkingen. Geef jezelf de vrijheid terug.

Het is niet zo dat ieder proces bij ieder mens verloopt zoals hierboven is beschreven. Je kunt bijvoorbeeld vanuit bewustwording al een enorm gevoel van vrijheid ervaren, dat heeft de praktijk mij meerdere malen laten zien. Eigenlijk zijn alle stappen altijd aanwezig. Het blijft een ontwikkeling, een proces dat altijd in beweging is.....

De meeste mensen zeggen als ze een tijdje werken aan zichzelf:
“dit zou iederéén eens moeten doen”.